Yaz Stajları Duyurusu

YAZ DÖNEMİNDE STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Yaz döneminde staj yapacak öğrencilerimiz,

  1. Üniversitemizin Yaz Okulundan veya başka bir üniversitenin yaz okulundan ders almayacak öğrencilerimiz 05 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 21 Eylül 2024 tarihe kadar stajlarını yapabilirler.
  2. Yaz Dönemi Staj Başvurularınızı en geç staj başlama tarihinden bir hafta önce (ilgili haftanın Pazartesi - Perşembe günleri arasında) bölüm staj komisyonuna şahsen elden yapmanız gerekmektedir.
  3. Tüm derslerini tamamlayarak mezuniyet durumunda olan ve yaz döneminde stajlarını yapan öğrencilerin, staj evraklarını stajın bitimini takip eden iki hafta içinde Bölüm Başkanlığı'na teslim etmeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerin staj mülakatları sadece Pazartesi günleri saat 13.30 – 15.00 arasında yapılacaktır.
  4. Güz döneminde ders kaydı yapacak olan öğrencilerin staj evraklarının teslim işlemlerini, öğretim yılının başlamasından itibaren ilk iki hafta içinde (05 EKİM 2024 tarihine kadar) ve staj mülakatları ise, evrak toplanma işlemi tamamlandıktan sonra ilan edilecek mülakat tarihlerine göre (Ekim ayının içerisinde mülakat tarihleri bölüm web sayfasında ve bölüm panolarında ilan edilecektir) Ekim ayı içerisinde yapılacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin yaz dönemi içerisinde staj mülakatları kesin olarak yapılmayacaktır.
  5. Yaz döneminde iki grup staj yapmak isteyen öğrencilerin ise, ilk grup stajlarını tamamlamadıktan sonra staj evraklarını stajın bitiminde Bölüm Başkanlığı'na teslim etmeleri, mülakata girmeleri ve ikinci grup stajları için başvuru işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Bu öğrenciler için de ilk grup stajlarına ait staj mülakatları sadece Pazartesi günleri saat 13.30 – 15.00 arasında yapılacaktır.
  6. Yaz okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrencilerimizin staj başvuruları yeterli staj iş gününü sağlaması şartı ile yukarıdaki hatırlatmalara benzer şekilde yaz okulunda ders aldıkları üniversitenin yaz okulu takvimi dikkate alınarak değerlendirilecektir. Hem yaz okulundan ders alınıp hem de staj yapılamaz.
  7. Öğrenci Staj Sigorta Talep Formu'nun bilgisayar ortamında doldurulması gerekmektedir. Stajla ilgili belgelere bölüm web sayfasında "Öğrenci" sekmesinin altında yer alan "Staj" sayfasından ulaşabilirsiniz.
  8. İş kazası geçiren veya rahatsızlığı nedeniyle sağlık raporu alan öğrenciler, durumlarını belgeleyen rapor ile aynı gün Fakültemizi bilgilendirmekle yükümlüdürler. Mühendislik Fakültesinin stajlarla ilgili duyuru linki: https://mf.dpu.edu.tr/tr/index/duyuru/19694/staj-yapacak-ogrencilerin-dikkatine
  9. Lütfen Yaz Stajı Sunumunu (link için tıklayınız...) dikkatlice inceleyiniz. 

İnşaat Mühendisliği Staj Komisyonu

16 Eylül 2024, Pazartesi / 1355 defa okundu.